duminică, 19 mai 2013

Bon appetit!







Ce se întâmplă în corpul tău când bei un singur pahar de Cola?
În primele 10 minute: 10 linguri de zahăr iţi ajung în stomac (toată cantitatea care este recomandată într-o zi). Nu vomiţi instantaneu din cauza dulceţii, fiindcă acidul fosforic taie din aroma, ajutându-te să nu simţi gustul la intensitate maximă.
În 20 de minute: nivelul de zahăr din sânge (glicemia) creşte foarte mult, cauzând şi o eliberare masivă de insulina (hormon cu rol în scăderea insulinei). Corpul răspunde acestei provocări transformând orice urmă de zahăr în grăsime.
În 40 de minute: Absorbţia cafeinei este completă. Pupilele ţi se dilată, tensiunea arterială creşte şi ca răspuns, ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozina din creier sunt blocate, prevenind starea de somnolenţă.
În 45 de minute: Corpul tău accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Practic, Cola acţionează asemeni drogului heroina.
"When you drink a 12-oz. can of Coke, you are consuming 39g of sugar in the form of high-fructose corn syrup. This amount is roughly equivalent to 9 tsp. of table sugar".

E 211 - BENZOAT DE SODIU
Este utilizat în calitate de conservant împotriva drojdiilor și bacteriilor în produsele acide, cum ar fi dressing-urile pentru salate, băuturi carbogazoase cu arome de citrice, gemuri, sucuri de fructe citrice, murături și condimente. Se găsește de asemenea și în apa de gură bazată pe alcool.
În combinație cu acidul ascorbic (vitamina C, E300), benzoatul de sodiu și benzoatul de potasiu (E212) pot forma benzen, un cunoscut cancerigen. Factori ca temperaturile ridicate, lumina, și timpul petrecut pe raft pot stimula formarea benzenului.[6]
Ca urmare a îngrijorării crescânde a consumatorilor, în ce privește relația dintre E211 și hiperactivitatea și deficitul de atenție la copii (ADHD) și modificarea unor părți din ADN, compania Coca-Cola a hotărât să retragă treptat E211 din produsele sale — imediat ce va descoperi o alternativă satisfăcătoare.[7]
sursa:




Un comentariu:

Ana Maria spunea...

Dap , adevarat