luni, 15 decembrie 2014

Don't eat!!!




Specialiştii au fost întrebaţi simplu: “Ce aliment eviţi tu?”.
Răspunsurile lor nu încropesc o listă de “alimente interzise”, dar înlocuindu-le cu alternativele sugerate ne aduc o îmbunătăţire a sănătăţii şi linişte sufletească.
1. Endocrinologul nu va mânca niciodată: conserve de roşii
Problema: Căptuşeala de răşină a conservelor de tinichea conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet şi obezitate.
Din păcate, aciditatea (caracteristică proeminentă a roşiilor) cauzează infiltrarea BPA în alimente. Studiile arată că la majoritatea oamenilor BPA-ul din organism depăşeşte cantitatea care inhibă producţia de material seminal sau provoacă leziuni cromozomiale la ouăle animalelor.
“Putem asimila 50 de grame de BPA la litru dintr-o conservă de roşii, iar acesta este un nivel care va avea un impact asupra multor persoane, în special a celor tineri”. “Eu nu mă apropii de roşiile la conservă”, concluzionează endocrinologul Vom Saal.
Soluţia: Alegeţi roşii la borcan de sticlă (care nu sunt căptuşite cu răşină) sau pe cele proaspete şi organice. Dacă reţeta ptr. care vreţi să le folosiţi vă permite, înlocuiţi-le cu sos de tomate îmbuteliat. Căutaţi produsele cu un nivel al sodiului redus şi cu puţine ingrediente adăugate.
2. Fermierul nu va consuma: carne de vită hrănită cu porumb
Problema: Bovinele au evoluat ptr. a mânca iarbă, nu cereale. Însă, fermierii de astăzi îşi hrănesc animalele cu porumb şi boabe de soia, care le îngraşă mai repede ptr. a fi duse la abator.
Dar mai mulţi bani pentru crescătorii de vite înseamnă o nutriţie mai slabă ptr. noi.
S a descoperit că în comparaţie cu carnea de vită hrănită cu porumb, cea provenită de la animale crescute cu iarbă are un conţinut mai mare de beta-caroten, vit. E, omega-3s, acid conjugat linoleic, calciu, magneziu şi potasiu, are mai puţini omega-6s inflamatori şi mai puţine grăsimi saturate care au fost legate de boli cardiace.
“Să respectăm faptul că vacile sunt ierbivore şi că acest lucru nu înseamnă că trebuie hrănite cu porumb şi cu îngrăşământ ptr. pui”.
Soluţia: Cumpăraţi carne de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, care poate fi găsită în special la magazinele de specialitate sau în pieţele de profil. De obicei trebuie să fie etichetată.
Luati în considerare şi achiziţionarea cărnii direct de la un fermier sau un crescător de bovine.
3. Toxicologul nu va mânca niciodată: popcorn făcut la microunde
Problema: Chimicalele, inclusiv acidul perfluoroocatonoic (PFOA), din căptuşeala pungii, fac parte dintr-o serie de compuşi chimici care sunt legaţi de infertilitatea la oameni. Testele realizate au dovedit că acestea provoacă cancer la ficat, testicular şi pancreas.
Microundele determină chimicalele să se vaporizeze şi să migreze în popcorn.
“Acestea stau ani de zile în organism şi se acumulează acolo”.
Soluţia: Consumaţi popcorn realizat prin metoda tradiţională: la ceaun. Ptr. aromă adăugati unt sau condimente uscate.
4. Directorul agricol nu va mânca niciodată: cartofi non-organici
Problema: Legumele rădăcinoase absorb ierbicide, pesticide şi fungicide care ajung în sol. În cazul cartofilor, cea mai populară legumă din lume, aceştia sunt trataţi cu fungicide în timpul sezonului de creştere, apoi stropiţi cu ierbicide ptr. a elimina buruienile înainte de recoltare.
După ce sunt culeşi, cartofii sunt trataţi din nou ptr. a preveni încolţirea lor.
Incercati experimentul: “Cumpăraţi un cartof dintr-un magazin şi încercaţi să îl lăsaţi să încolţească. Nu se va întâmpla asta”.
Producătorii de cartofi spun sincer că nu ar mânca niciodată cartofii pe care ei îi vând. Toţi au terenuri separate unde îşi cultivă cartofi ptr. ei fără a folosi acele chimicale”.
Soluţia: Cumpăraţi cartofi organici. Spălarea cartofilor nu este suficientă pentru a elimina chimicalele care au fost absorbite în interiorul legumei.
5. Experţii în domeniul pescăriei nu vor mânca niciodată: somon de crescătorie
Contaminarea la peşti.
Problema: Natura nu a intenţionat ca somonii să fie înghesuiţi în ţarcuri şi hrăniţi cu soia, gunoi de păsări şi pene de pui hidrolizate. Rezultat: somonul de crescătorie are un conţinut redus de vit. D şi crescut de agenţi de contaminare, inclusiv cancerigeni, PCB, substanţe ignifuge bromurate şi pesticide, ca dioxina şi DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul).
Cei mai contaminaţi peşti provin din Europa de Nord. Studiile au legat DDT-ul de diabet şi obezitate, dar unii nutriţionişti cred că beneficiile pe care le au omega-3s cântăresc mai mult decât riscurile acestei substanţe.
Ingrijorare şi în ceea ce priveşte nivelul ridicat de antibiotice şi pesticide folosite ptr. a trata aceşti peşti. Când mănânci somon de crescătorie primeşti o doză cu aceleaşi medicamente şi substanţe chimice.
Soluţia: Încercaţi să cumpăraţi somon sălbatic proaspăt. Dacă pe etichetă scrie că este somon de Atlantic proaspăt, atunci în mod sigur este de crescătorie, deoarece nu mai există crescătorii de peşti comerciale ptr. somon sălbatic Atlantic.
6. Cercetătorul în domeniul cancerului nu va bea niciodată: lapte produs cu hormoni artificiali
Problema: Producătorii de lapte îşi tratează vitele de lapte cu hormon de creştere recombinant ptr. bovine (rBGH sau rBST) ptr. a stimula producţia de lapte. Însă, rBGH creşte totodată şi riscul infecţiilor ugerului şi chiar a puroiului în lapte. Acesta duce şi la un nivel mai mare a unui hormon numit factor de creştere în lapte, asemănător insulinei. La oameni, niveluri ridicate de IGF-1 pot contribui la apariţia cancerului de sân, de prostată şi de colon.
“Când guvernele au aprobat rBGH, s-a crezut că IGF-1 din lapte va fi desfăcut de tractul digestiv uman” Aşa cum s-a dovedit mai târziu, cazeina din lapte protejează majoritatea cantităţii de IGF-1.
“Nu există o siguranţă de 100% că acest lucru creşte riscul cancerului la oameni, însă este acum interzis în majoritatea ţărilor industriale”.
Soluţia: Verificaţi eticheta sticlelor şi a cutiilor de lapte să nu conţină rBGH, rBST şi să fie produs fără hormoni artificiali, sau cumpăraţi lapte organic.
7. Expertul în alimente organice nu va mânca niciodată: mere convenţionale.
Problema: Dacă fructele de toamnă ar ţine un concurs “al celor mai bogate în pesticide”, atunci merele ar câştiga. De ce? Acestea sunt altoite în mod individual (descendente dintr-un singur copac) aşa că fiecare varietate îşi menţine aroma distinctă.
Aşadar, merele nu dezvoltă o rezistenţă la pesticide şi sunt stropite frecvent. Industria susţine în continuare că aceste reziduuri nu sunt dăunătoare. Însă, s a descoperit că “muncitorii la o fermă au cel mai mare risc de a dezvolta cancer”.
Un nr. crescut de studii încep să obţină tot mai multe informaţii care să lege o doză mare de pesticid de boala Parkinson.
Soluţia: Cumpăraţi mere organice din pieţe sau magazine.

SURSA: http://anatolbasarab.ro/sa-nu-mananci-nicodata/

Niciun comentariu: